Skip to Content
NEDERLANDER MARTIJN HARMS WINT VIRTUELE EUROPESE HOT SAW CHALLENGE: EEN KNALLEND BEGIN VOOR HET TIMBERSPORTS® SEIZOEN 2021

NEDERLANDER MARTIJN HARMS WINT VIRTUELE EUROPESE HOT SAW CHALLENGE: EEN KNALLEND BEGIN VOOR HET TIMBERSPORTS® SEIZOEN 2021

De Nederlander Martijn Harms wint de eerste virtuele Europese Hot Saw Challenge ooit en trapt het STIHL TIMBERSPORTS® seizoen 2021 af in stijl. Met zijn verbluffende prestatie verenigt hij kracht, snelheid en vaardigheid.

De vijfvoudig Nederlands kampioen STIHL TIMBERSPORTS® verzekerde zich van zijn eerste internationale titel door in de finale de Zwitser Christophe Geissler te verslaan. Eerder had hij ook de Fransman Pierre Puybaret en de Oostenrijker Armin Kugler in de knock-outwedstrijd geklopt.

Harms nam een vliegende start in zijn kwartfinale tegen zesvoudig Oostenrijks landskampioen Kugler. Hij zette een tijd neer van 5.95 seconden – zijn snelste van de hele wedstrijd – terwijl de Oostenrijker sneuvelde met een tijd van 6.79 seconden.

In de halve finale kreeg Harms het zwaarder te verduren. Vijfvoudig Frans nationaal kampioen Puybaret hield de druk op de ketel met een tijd van 6.58 seconden. Harms ging de uitdaging aan met een tijd van 6.26 seconden en baande zich zo een weg naar de finale van de nieuwe competitie.

In de finale verbeterde Harms zijn prestatie van de halve finale lichtjes. Zijn indrukwekkende tijd van 6 seconden 21 honderdsten volstond om Christophe Geissler uit Zwitserland – tienvoudig nationaal kampioen – met een halve seconde te verslaan.

In de kleine finale versloeg Danny Mahr uit Duitsland de andere verliezer van de halve finale, Puybaret, met de op twee na snelste tijd van de hele competitie, 5.81 seconden. In de kwartfinale zette hij met 5.57 seconden de snelste tijd neer.

Klik hier voor de volledige resultaten van de STIHL TIMBERSPORTS® virtuele Europese Hot Saw Challenge.

Martijn Harms, winnaar van de STIHL TIMBERSPORTS® virtuele Europese Hot Saw Challenge, verklaarde achteraf: “Dit is een echte verrassing. De titel winnen betekent veel voor mij, want de Hot Saw is één van de mooiste TIMBERSPORTS® disciplines. Het was echt ongewoon om alleen te strijden. Maar deze virtuele wedstrijd was de perfecte manier om de competitie toch te laten doorgaan in dit voor iedereen zo bijzondere jaar.”

Het is niet alleen Martijns eerste internationale overwinning, maar ook zijn mooiste bekroning in zijn carrière als Timbersporter.

Tijdens de allereerste virtuele Europese Hot Saw Challenge namen de acht atleten met de beste Hot Saw-tijden uit 2020 het tegen elkaar op in een nek-aan-nek knock-outcompetitie, met kwartfinales gevolgd door halve finales en een finale. Elke atleet nam deel vanuit verschillende locaties in zijn eigen land, met naleving van de lokale hygiënerichtlijnen. De STIHL TIMBERSPORTS® officials bekeken alle prestaties. De tijden en videobeelden werden naar de officiële juryleden gestuurd en goedgekeurd.

Elke atleet voltooide drie manches in de Hot Saw – een favoriet onder de zes traditionele TIMBERSPORTS disciplines – waarbij de eerste naar de kwartfinale, de tweede naar de halve finale en de derde naar de finale leidde. De manchetijden telden slechts mee als de atleet zich voor de volgende ronde kwalificeerde.

Rechtenvrije beelden van Martijn Harms kan je hier downloaden: https://we.tl/t-eBkzzKD4WR

Renee Rutten pr-specialist, Remy Communication

 

 

 

 

Over STIHL TIMBERSPORTS® Series

De STIHL TIMBERSPORTS® Series is een internationale wedstrijd in het sporthouthakken. De oorsprong van de competitie ligt in Canada, de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland, waar lokale houthakkers wedstrijden organiseerden om te bepalen wie de beste houthakker is in een aantal disciplines gerelateerd aan bosbouwwerkzaamheden. Vandaag nemen ‘s werelds beste atleten het tegen elkaar op in nationale en internationale wedstrijden, drie met de bijl en drie met de zaag. Springboard, Underhand Chop en Standing Block Chop zijn de klassieke bijldisciplines. Bij de Single Buck (handzaag), Stock Saw (standaard kettingzaag) en Hot Saw (80 pk sterke, getunede kettingzaag) proberen de deelnemers met de zaag de beste tijd neer te zetten. Meer informatie vind je op: https://nl.stihl.be/sts-timber... en www.stihl-timbersports.com

In alle disciplines staat de atleet en zijn omgang met het sportmateriaal en het hout centraal. Tegenwoordig heeft de STIHL TIMBERSPORTS® Series zich als de koningsklasse in de houthakkerssport gevestigd, en beschikt ze over de beste sportlui, de meeste toeschouwers en de grootste media-aandacht. Tegelijkertijd is er een sterke focus op het ontwikkelen en trainen van de atleten. Nationale en internationale trainingskampen en wedstrijden voor beginners garanderen een solide basis en sportieve toekomst voor de sport.